miércoles, 20 de mayo de 2015

Pastís de pastanaga

INGREDIENTS

- 500 gr. de pastanagues
- 300 gr. de sucre
- 350 gr. de farina
- 350 gr. d'oli d'oliva
- 1 sobre de llevat
- 3 ous grans
- 100 gr. de nous
- 1 culleradeta de canella
- 1 culleradeta d'essència de vainilla
-  Xocolata blanca i negre de cobertura




EL·LABORACIÓ

Pelar i tallar les pastanagues. Coure 5 minuts al microones en un plat amb una mica d'aigua. Escórrer i reservar.


Muntar les clares a punt de neu. Tallar les anous.


Barrejar-ho tot i passar per la batedora.
Coure a 180ºC uns 30 minuts.



Decorar al gust amb la xocolata que haurem desfet prèviament al bany maria.

 












La pastanaga és una hortalissa conreada de manera anual de la qual es consumeix l'arrel. Floreix durant la primavera i l'estiu.
És molt nutritiva en vitamines i minerals, conté carotens (vitamina A), fibra i sucre. Són baixes en lípids i proteïna.
Són de color taronja, encara que en podem trobar de blanques, vermelles, grogues o morades i negres.

SABIES QUÈ ???
Ø Ajuda a netejar les dents i estimula la segregació de saliva, la qual cosa ajuda a la bona digestió.
Ø El nervi òptic s’alimenta de vitamina A per això es relaciona amb la millora de la visió.

Ø Augmenta la producció de melanina (pigment que dóna color a la pell i la protegeix de les radiacions solars).